fbpx

sekund media    tjänster / webbdesign

WEBBDESIGN- Professionell digital närvaro

En smart, stilren och säker hemsida lägger grunden till en ambitiös och professionell digital närvaro här på nätet.

Webbdesign innefattar en del hel arbete och har en relativt lång arbetsgång när man vill göra det noggrant och ordentligt. 

Det börjar alltid med noggranna behovsanalyser bland projektets potentiella användare och kartläggningar över deras beteende. Vad är det för målgrupp man riktar sig till och vad kan man göra för att locka in särskilt dessa personer. Det är även viktigt att kartlägga när din målgrupp befinner sig på nätet som allra mest. Är det kanske en lördag förmiddag eller mitt på dagen en onsdag?

Då kan man anpassa sina inlägg och kampanjer gentemot målgruppen för ökad trafik eftersom dem redan befinner sig ute på nätet.

Därefter arbetar vår grafiska formgivare med att skissa och skapa prototyper (mock-ups och storyboards) som lägger grunden för hur den slutgiltliga webbdesignen kommer att se ut. Allt ifrån färger och former till den tänkta strukturen och utseende (grafisk design/layout). Desto snabbare den här delen sker desto snabbare kan man visa kunden hur det ungefär kommer att se ut i slutändadn vilket ger ett stort utrymme för ändringar innan den levereras.  Bilder och färger följer speciella regler som man bestämmer i den grafiska profilen. Profilen innehåller alla regler, färger och typsnitt som man passar med företagets varumärke. Detta leder till ett varumärkesbyggande och en igenkänningsfaktor när man ser dessa färger och former. Ett bra exempel är Klarna där man redan vid pizzaslicen och den rosa färgen känner igen vad det är för något. 

För att sedan implementera formgivarens skisser och ideer använder vi CSS, JS och HTML-koder som sedan lägger grunden för hemsidan i den utvalda webbplatsen. När hemsidan sen väl är live är det viktigt att denna har god användbarhet. Därför utförs tester via google som berättar om hemsidan är välgjord för att användaren sedan ska få en god upplevelse när de besöker hemsidan. Här testar vi hur snabb hemsidan är när den laddas upp eftersom en alldeles för långsam sida kan leda till tappat intresse

webbdesign och hemsidor behöver strategier

Webbdesign är ett steg i taget,
koncept, texter och bilder

När grunden är lagd är det dags att vidare arbeta webbdesignen med koncept, bilder och texter till hemsidan. Våra skribenter utformar samtliga texter och understödjer arbetet med placering av dessa texter samt placering av illustrationer och bilder.

Samtliga texter färdigställs på hemsidan med SEO (sökmotoroptimering, sökoptimering) för att se till att hemsidan rankar högt på google. Detta leder även till högre trafik på hemsidan ju längre upp eller fram man rankar. Den slutliga webbdesignen pryder sedan google för att kontinuerligt förbättras varje månad för att bibehålla god rankning (sökmotoroptimering, SEO). Slutligen när hemsidan är godkänd sker små ändringar vid behov och därefter läggs hemsidan upp live. Hemsidan är nu redo för besökare och kunden har ett helt år gratis där service och underhållning ingår.

%

Av hela internet är WordPress

Hemsidor använder WordPress

Effektiv webbdesign med WordPress

Vi är inte främmande att jobba i olika verktyg och webbplatser för att få fram en så grym webbdesign som möjligt. Hursomhelst är WordPress det vi tycker bäst om att jobba i. Idag används WordPress på 35% av alla världens webbplatser och har 11 år på nacken vilket gör att det är extremt etablerat med en stor community. Några exempel på företag som använder WordPress är Sveriges regeringCoca-ColaNew York times och CNN

Det som dock är viktigast för oss är att det är säkert att använda och väldigt flexibelt. Systemet är välbeprövat och är dessutom väldigt sökmotorvänligt, med rätt inställningar och välgjort tema har sajten goda förutsättningar att ranka högt i sökmotorer.

Sökmotoroptimering för en effektiva hemsida

SEO står för Sökmotoroptimering, (Search Engine Optimization) och är ett namn för tekniker och metoder som man använder med målet att få en hemsida att komma högre upp i resultat på sökmotorer så som Google, Bing osv.

När vi skapar er hemsida så har vi Sökmotoroptimering i tankarna och hemsidan får en bra grund och struktur för SEO. Vi kan därefter påbörja ett konternueligt arbete med sökmotoroptimeringen varje månad när hemsidan är klar.

Läs mer

E-handel med Woocommerce

Woocommerce är ett open-source system som bygger på wordpress PHP-kod för e-handel. Woocommerce är en av världens största aktör inom branshen, med 28% av samtliga e-handlar drivs av woocommerce.

Detta gör det fördelaktigt att bygga er e-handel med, eftersom det är enkelt att justera och anpassa efter era krav. Det är optimerat och enkelt att hantera för ägaren, vill ni lägga till nya produkter eller ha en rea så är det snabbt löst.

Många tror att Woocommerce är bundet till teman eller att man inte kan få det att se ut som man vill, men det är fel. Eftersom Woocommerce är open-source så går det att skriva om koden för att skapa just den upplevensen som ni vill förmedla.

Som webbyrå kan vi hjälpa er att få den webbshopen ni vill ha, med er känsla och mål. Kontakta oss idag för ett konstandsfritt möte

Kontakt

Webbdesign & Grafik

En hemsida ska inte bara vara effektig och funktionell, utan även lätt att titta på och tilltalande. Vi arbetar både med de hårda värdena och de mjuka värdena, det är viktigt att hemsidan förmedlar en känsla om ert företag.

Att ha en snygg och enkel navigerad hemsida är inte bara till för ögats skull, det ökar konverteringarna från besökare till kund. Vilket ökar lönsamheten för er.

Ni vet oftast innerst inne vad ert företag har för känsla och värdegrund, vi hjälper er att uttrycka den med färger, bilder och med fonter.

Bilder säger mer än tusen ord som man brukar säga.

Service året runt för er hemsida

Vi vill att det ska vara enkelt för er, därför ingår alltid service hos oss i ett år, vi vill att ni ska ha ett bekymmersfritt ägande av er hemsida. Vi löser det mesta inom en timme och har chatt support de flesta av dygnetstimmar.  Bara skriv eller slå en signal!

I service ingår:

  • Server uppdateringar
  • Anti-spam
  • SEO
  • Text ändringar och uppdateringar
  • Felsökning och lösning på hemsidan
  • Rapporter varje månad
Webbserver med kraft som lyfter hemsidan

Hastigheten på hemsidan har en stor betydelse för hur Google rankar sidan i sökresultaten. Allt går att optimera till en viss gräns, därefter är det hårdvaran på servern som stoppar. 

Därför använder vi oss av servrar som har en höghastighet och bandbredd, vi sparar dessutom hemsidan både fysikt hos oss och i ett säkert molnbaserat lagring. Därför behöver ni inte oroa er att hemsidan ska försvinna eller tas ner.

Har ni känsligt materiel kopplat till er hemsida så kan vi skapa isolerade och säkra kopplingar till en dedikerad server som endast ni använder.

Mobilanpassade hemsidor

Mobilen är här för att stanna, det kan vi alla hålla med om. Men även Googles indexering av hemsidor rör sig mer åt mobilupplevelsen än desktop. Detta betyder att er ranking på Google påverkas av hur mobilhemsidan ser ut, det påverkar såklart också hur många besökare som konverteras till kunder.

Vi mobilanpassar alla våra hemsidor och gör hemsidan responsiv, vilket betyder att oavsett om det är en mobil, en padda eller en dator som används så ser hemsidan bra ut. Vi optimerar även kontaktvägarna så att det blir enkelt att kontakta er via en mobil.

Autogruppen

Vi är glada över vårt samarbete med Autogruppen, vår samarbete innefattar arbete som sker varje månad för att öka trafik och intresse på deras hemsida. Vi ser till att sökmotoroptimera deras hemsida varje månad för att säkerställa hög ranking på Google.

Tolv Mobil

Idag pryder den nya logotypen deras företag och hemsida. Tolv mobils ägare befinner sig inte lång bort ifrån Sekund och det händer att några gemensamma luncher tas då och då för nöjes skull.

Slipparinga

Slipparinga villa öka sin synlighet på nätet och skapa en mer engagerande hemsida, vi hjälper Slipparinga med sökmotoroptimering och webbdesign.

BTS-iD

BTS-iD ville förnya sin hemsida och göra det enklare för kunder att handla av företagets tjänster & produkter. Vi arbetar med webbdesignen och SEO.