fbpx

sekund media    tjänster / marknadsföring

Marknadsföring med smarta digitala kanaler

Vi vill att ert varumärke ska få vingar.

I alla tider har människor delat med sig av historier och information till de som lyssnat. På stenåldern satt vi i hyddor runt brasan, på 1800-talet kom telefonen och nu på 2000-talet har vi sociala medier som styr. 

Marknadsföring är för många konsten att synas och höras, för oss är det mer än så. Vi vill att din berättelse ska beröra och få människor att minnas ditt budskap. Berätta inte bara om vad du säljer eller erbjuder, berätta varför.
Vem är DU?

Skapa engagemang genom marknadsföring.

Varje företag har en speciell plattform som dem väljer att publicera på.Vissa väljer att lägga större fokus på färre sociala medier. Andra lägger hårt arbete på att försöka finnas på samtliga populära plattformar för att sprida budskap och varumärkesbygga. Allt handlar egentligen om var din målgrupp befinner sig. Var, när och hur befinner dessa människor sig på den sociala plattformen som ni ska använda er av. Digital marknadsföring är ett hårt arbete och det börjar med en noggrann analys för att nå ut till din utvalda målgrupp. Det betyder att förarbetet är en viktig del i processen för att ni sedan ska träffa helt rätt med era målgrupper. När det sedan är färdigt är det viktigt att matcha dina inlägg och publiceringar när det är som högst trafik på din utvalda sociala plattform. På så sätt når du ut till flest människor eftersom dem redan befinner sig där. Detta är som sagt en lång process och det krävs en hel förarbete, analyser och faktainhämtning. Vi producerar inte bara materialet (bilder, filmer och animationer) utan vi lägger även upp dessa strategier utefter analyser och faktainhämtingar.  

 

Vi hjälper dig med

 • Målgruppsanalyser
 • Marknadsföringsstrategier
 • Mediaproducering
 • Resultatanalyser och rapporter 

Behöver ni hjälp med Marknadsföring?
Kontakta oss idag!

Marknadsförings strategier

Målgruppen är vital för marknadsföring

Det finns idag mängder med sätt att marknadsföra sig på men när vi marknadsför ett företag fokuserar vi på de mest kostnadseffektiva lösningarna. Många lägger enorma summor på t.ex en klassisk tidningsannons varje vecka utan att tänka på vilken målgrupp tidningen i fråga fokuserar på. Därefter får de aldrig reda på hur många som faktiskt ser annonsen eller hur många som följer upp med ett köp. 

Självklart så finns det fortfarande utrymme för de klassiska annonserna, samtidigt som de blir mer och mer effektivt att annonsera på internet istället. Det är bara att se sig omkring på tunnelbanan, tåget eller ert favorit fik så förstår du hur många som faktiskt använder sig av internet idag för att söka information, inklusive varor och tjänster. 

Över 9 miljoner svenskar använder internet idag.

Alla upp till 25 år tittar på Youtube och så gott som alla som är hemma med barn e-handlar och nästan alla studenter googlar. 

61% av alla som använder internet Googlar varje dag. 

Källa: ”Svenskar och internet 2018

Marknadsföringsstrategi- för enkelhetens skull

Så hur gör man för att synas på det stora havet som internet faktiskt är? 

Det gäller att ha en väl utformad plan och strategi som är specifik för just ditt företag. Alla varor och tjänster behövs noggrant analyseras för att kunna förmedlas och säljas på bästa sätt. Så nu vet vi att det är människors uppmärksamhet vi jagar. Vi vet att de håller hus på internet och vi vet att de Googlar och hänger på sociala medier. Så hur gör vi nu?

Det finns flera verktyg och platformar som fungerar bra med marknadsföring. Det som både är häftigt och lite otäckt med t.ex Google och Facebook är att de har rätt bra koll på oss som använder deras tjänster. Båda webbplatserna analyser vårt beteende och köpmönster. Det kan vi använda oss av för att därefter kartlägga kundernas beteende. När, hur och var befinner de sig vid ett speciellt klockslag. Det är såklart då man ser till att synas, har instagram en ovanligt hög trafik under ditt ämne klockan 15 en onsdag?

Då passar det perfekt med ett inlägg eller en delning under den specifika tiden för att nå så många som möjligt.

 

Effektiv Marknadsföring helt enkelt!

Inlägg och ‘’stories’’

Det finns en skillnad mellan dina organiska inlägg och stories som nu finns på de flesta sociala plattformarna. Några exemplen är att det bland annat numera finns på Linkedin, Facebook och som de flesta redan känner till -på instagram. Det som är bra att känna till det är att de olika verktygen tjänar olika syften för företag. Stories är till för den som vill dela med sig av vardagen som den är, rå och oredigerad. Här går det utmärkt att även visa produkter eller väldigt kort berätta om något nytt som har hänt eller ett erbjudande. Kruxet med stories är att inte bli för långrandig eller avancerad för det leder till att tittarna tappar intresset om ett företag delar med sig runt 20-30 stories per dag. Det tjänar alltså inget syfte om du som företagare vill att er målgrupp ska ta del av ert innehåll. Längre informationsvideor, bilder mm, tjänar ett större syfte i era organiska och ordinära inlägg. Det betyder att tittaren/följaren kan återgå till ert inlägg då informationen från er sida är viktig. Den viktiga informationen förbises oftast på stories, men inte i era inlägg. Sammanfattningsvis ska era viktiga inlägg med passande budskap pryda era inlägg- det gör ingenting om era inlägg är många. Er vardag passar utmärkt i era stories för att visa era följare vad ni hittar på om dagarna. 

Vi arbetar även med den här typen av strategi, ibland kan det vara svårt att skilja på vilket verktyg man ska använda sig av. Med rätt strategi och rätt information kan du förändra dina sociala konton och skapa en professionell digital närvaro. 

 

Marknadsföring via Sociala medier

Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, Twitter och LinkedIn. Det finns många kanaler att hålla reda på och för att mätta målgruppen krävs ständiga uppdateringar som är intressant och engagerar dina följare. Det är inte alltid det lättaste arbetat att genomföra när det finns så många andra saker som ska skötas.

 

Låt oss avlasta er. Vi förvaltar era sociala medier och ser till att hålla flödet aktivt och inspirerande för era kunder. Inte nog med att vi faktiskt sköter era sociala medier, vi skapar dessutom innehållet också om det önskas. Allt från fotografier, animeringar, reklamfilmer, kampanjer och tävlingar. Våra strategier baseras på analyser och ständigt lärande av hur kundbeteendet förändras beroende på olika åldrar och efterfrågan av produkter.

Digital Marknadsföring via Google Ads

En stor del av vårat arbete är förvaltning utav Google Ads konton, där vi optimerar och effektiviserar kostnaden. För att ni ska få det mesta utav er annonsbudget krävs ett konternueligt arbete och realtids analyser för att se hur trender och beteende förändras.

Google Ads är ett samlingsbegrepp över det annonscentrumet Google använder, det innefattar.

 • Sökannonser på Google
 • Displayannonser
 • Textannonser
 • Responsivaannonser

Google Ads är en stabil grund för alla företag, det genererar besökare på hemsidan som aktivt har sökt efter era tjänster, samt sprider varumärket.

Låt oss hjälpa er att effektiviserar och optimera era resultat på Google. Kontakta oss för ett konstandsfritt möte!

Läs mer

Reklamfilm från en Reklambyrå

Om ni har en idé till en film som har legat och grott inom er, bara hör av er. Tillsammans kan vi skapa något fantastiskt! Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Även om det traditionella tv-tittandet är på nergång, så ökar de digitala streaming tjänsterna. Hela 87% av de svenska internetanvändarna använder Youtube, därför är fortfarande kreativa och målfokuserade reklamfilmer en grundpelare för varumärkes byggande kampanjer.

Reklamfilmer följer med in i 2020 och är nu mera utvecklad och effektiv än nånsin. 

Träffa rätt och hårt genom att använda en reklambyrå som oss för att göra er film och distrubrera den i rätt kanaler. 

Annonser på Sociala medier

Sociala medier är utbrett bland det Svenska folket, hela 74% av befolkningen finns på Facebook och 61% på Instagram. Detta gör sociala medier till en utmärkt platform för nå en målgrupp med annonser.

Annonser på Facebook och Instagram slår även två flugor i en smäll, oftast får man även fler följare under en kampanj eftersom det sprider varumärket. Dessa annonser kan även vara väldigt precisa precis som Google Ads, genom att fokusera på intressen för att ringa in målgruppen når man personer som har ett intresse för era tjänster.

Instagram är extra bra ifall ni använder bra och välutformat grafisk material eller bilder/filmer. Eftersom platformen är fokuserad på det visuella och mindre på själva innehållet, så går en riktigt bra bild hem hos många och det är enklare att få fler följare och sälja produkter.

  Kreativa och Precisa annonser

  Marknadsföring är en konst som blandar kreativitet med hårda analyser. Målet är att väcka ett engagemang samtidigt som man förmedlar ett budskap om ett varumärke eller produkt. Vi arbetar därför mer analyser och fakta än antagande över vad vi tror målgruppen vill. Allt måste begrundas i noga genomtänkta beslut.

  Därför har varje annons en långprocess innan det kreativa skapandet och utförandet, detta ger en hög effektivitet och träffsäkerhet.

  Annonser ska även engagera och bli ihågkommna för att ge bästa resultat, därför krävs kreativitet. Oftast har ni som företag under er resa kommit på en massa små idéer och tankar på roliga reklamsnuttar. Det är fördelaktigt att utveckla dessa vidare och göra de verkliga, ni har arbetat med målgruppen under en lång tid och känner till jargongen och humorn.

  Övergripande Kampanjer

  En övergripande kampanj är att lika med fullskaligt krig, det är till för att slå i alla kanaler och sprida varumärket så gott det går. Det kan vara ett fysiskt utskick i form av ett vykort, tillsammans med en reklamfilm på Youtube som är riktad och Google Displayannonser. Allt för att målgruppen ska se ert varumärke så många gånger som möjligt. De ska inte kunna gå en dag utan att få er jingel på huvudet.

  Det finns såklart olika aggerssions nivåer på kampanjer, men huvudsaken är att man använder samma känsla och röda tråd i flera olika annonser som visas i flera olika kanaler. Annons kampanjer är effektiva på att sprida varumärke och budskap, därför använder ofta de större företagen övergripande kampanjer.

  Vi analyserar, planerar och utför alla sorter kampanjer. Vill ni sprida ditt budskap och varumärke samt ta marknadsandelar så ska ni använda oss för era kampanjer

  Autogruppen

  Vi är glada över vårt samarbete med Autogruppen, vår samarbete innefattar arbete som sker varje månad för att öka trafik och intresse på deras hemsida. Vi ser till att sökmotoroptimera deras hemsida varje månad för att säkerställa hög ranking på Google.

  Homelab

  Om man inte brinner för inredning så finns det definitivt andra som gör det, Home lab är ett mycket bra exempel.

  Försvarsutbildarna

  Varje år skickar Försvarsutbildarna ut vykort till Sveriges ungdomar och i år tog vi över det uppdraget.