fbpx

Ditt företag på sociala medier

Sociala medier har vuxit snabbt de senaste tio åren. Hela 83% av den svenska befolkningen använder sociala medier, det är en ökning på 2% sedan 2017. Även den dagliga användningen har ökat, från 56% 2017 till 63% 2018. Så inte bara blir det fler användare, utan flitigare användare som spenderar mer och mer tid på sociala medier.

Whats Up, Messenger, Instagram

Utvecklingen går snabbt

Facebook är en av jättarna, (såklart) som står för 76% av sociala medier i Sverige, därefter kommer Instagram med 60% och sist men inte minst Snapchat med 38%. Facebook har länge varit störst och kommer antagligen förbli det. Det är därför social marknadsföring på Facebook lönar sig för att ni kan rikta er till just er målgrupp eftersom användandet är så stort och utspritt bland åldrarna.
Instagram är faktiskt den sociala media som växer snabbast, mellan 2017 och 2018 växte användandet i Sverige med hela 7%, (Facebook på 2%). Anledning till ökningen är att Instagram börja krypa upp i åldrarna, fler och fler som är över 30år använder Instagram dagligen. Samtidigt som Instagram behåller den yngre generationen. Detta betyder att social marknadsföring på denna plattform är mycket användbar!

Vill du veta mer eller har frågor, hör av dig till oss via chatten till höger eller ring!

www.sekundmedia.se