Sökmotoroptimering

SEO, ett begrepp som slängs fram väldigt ofta. Något som du måste göra och investera i och något du som företagare inte klarar dig utan. Men vad är SEO och varför är det så viktigt?

Syns man inte, finns man inte!

SEO

SEO, ett begrepp som slängs fram väldigt ofta. Något som du måste göra och investera i och något du som företagare inte klarar dig utan. Men vad är SEO och varför är det så viktigt?

SEO står för Sökmotoroptimering, (Search Engine Optimization) och är ett namn för tekniker och metoder som man använder med målet att få en hemsida att komma högre upp i resultat på sökmotorer så som Google, Bing osv. Sökresultaten styrs utav algoritmer, (datorer) som bestämmer vad som är relevant för personen som söker. Deras mål är att visa så relevant resultat som möjligt för personen som söker efter något. I grunden är det så sökmotorer håller kvar kunder, genom att ge rätt resultat snabbt.

Alltså, om en hemsida är så relevant som möjligt, kommer den dyka upp oftare och få fler besökare och det är det som är grunden i SEO. Det är en form av dold marknadsföring som handlar om att styra informationen på sidan så att sökmotorerna tycker att hemsida är relevant för de som söker efter olika tjänster.

Inom SEO finns det två kategorier:

Onpage-metoder, alltså att på själva hemsida, se till att man visar relevant information och använder nyckelord ofta och högt upp på sidan. Offpage-metoder, alltså utanför själva hemsidan, se till att andra hemsidor som också är relevanta länkar till er hemsida och att hemsidan nämn och länkas i sociala medier eller bloggar.

SEO är tidskrävande och ett kontinuerligt arbete, det är därför många företag väljer att anlita en mediebyrå som tar hand om det, så att företagen kan fokusera på sin verksamhet och inte lägga massa timmar på att knappa.

Vill du veta mer eller har frågor, hör av dig till oss via chatten till höger eller ring!

www.sekundmedia.se